A címből kiindulva fontos leszögezni, hogy a Tomfit egy szolgáltató vállalkozás. Továbbképzés
Ahol ti a pénzetekért edzést vesztek.

Vagyis edzést, ahol edző vezeti az órát.

Edzést, ahol edző vezeti az órát, és odafigyel rád.

Edzést, ahol edző vezeti az órát, és odafigyel rád, mert tudja, hogy mire kell figyelnie.

Edzést, ahol edző vezeti az órát, és odafigyel rád, mert tudja, hogy mire kell figyelni, és a jelenlegi állapotodhoz mérten ad számodra feladatot, ezzel biztosítva a fejlődésedet és a sikerélményedet az edzésen.

Játszhatnánk olyat, hogy vajon melyik mondat az igaz. De azért ez elég magas labda lenne… :)

Egyértelműen abban hiszek, hogy csakis a legmagasabb szintet szabad nyújtanunk.

Tekintve, hogy a város (ország) tele van mondvacsinált edzőkkel, képzetlen amatőrökkel és lelkes szakbarbárokkal, ugye ma már nagy divat lett az edzői pálya. Kb. mint tizenpár éve mindenki szobafestő-mázoló lett…

Attól, hogy valaki edzőnek vagy instruktornak, meg egyéb divatos nevű fitness mogulnak tartja magát, még nem az. Manapság szerencsére már nagyon sokan mozognak, edzenek és odafigyelnek magukra. Ez pedig magával vonzotta azt is, hogy sokan ebből akarnak megélni vagy meggazdagodni.

Mindig is annak a híve voltam, hogy ha csinálok valamit, akkor azt csináljam a legmagasabb szinten és minőségben.
Ennek persze ára is van. Ez az ár például jelen esetben 230 ezer forint volt ezen a képzésen.
Ez az összeg óriási, valakinek nincs ennyi havi jövedelme.

Ugyanakkor, ha belelépsz az én cipőmbe egy kicsit, és onnan tekintesz a munkámra, akkor másként fogod látni. Naponta embereket mozgatok, akik sokszor – különböző okokból kifolyólag – valamilyen módon sérültek. Derékpanasz, gerincsérv, vállfájdalom, térdproblémák stb. Mindemellett dolgozó emberek, akik pénzt keresnek, amiből élnek. Az én felelősségem, hogy az ő életminőségük egyrészt egyre jobb legyen, ugyanakkor folyamatosan biztonságban is legyenek, nem kockáztatva sérülést vagy más problémát, ami gátolhatja őket a munkájukban vagy az életükben.

Ezért számomra minden forintja megérte, mivel minden percben nyugodt vagyok, hogy felkészült vagyok minden adódó helyzetre.

Ez a fajta felelősség az, amitől azt gondolom, hogy egy edző több vagy kevesebb az átlagnál.

Sajnos ott lehet látni a legtöbb problémát, hogy az „edzők” nincsenek tudatában a felelősségüknek. Azt gondolják, elég annyi, hogy odafittyentek pár gyakorlatot, és akkor azzal el is végeztem a munkám. Sajnos nem létezik arra szűrő jelenleg, hogy kiszűrje ezen embereket.

Egy út létezik, a vendég felőli oldal elvárása.

Tehát Te, aki ezt olvasod, legyél az, aki igenis elvárja az edzőtől, hogy magas szinten legyen. Ha érzed, hogy instabil a tudása, nem fejlődsz, ugyanazok az edzések mindig, nem tud egyénileg a céljaidnak megfelelően feladatokat adni, akkor válts! Keress olyan edzőt, aki megfelel ennek.

Ha már fizetsz érte, akkor várd is el, hogy a pénzedért a legjobbat kapd!

És akkor rátérve a hétvégére, amire a pénzetek ment rá… :)

A képzés Mike Boyle nevéhez fűződik, aki létrehozta a Certified Functional Strength Coach iskolát. Mike nevéhez több könyv és számos szakmai konferencia kapcsolódik. A funkcionális edzés világában az egyik legismertebb és legelismertebb szaktekintély. Munkája kiterjedt élsportolókra, illetve pl. az amerikai női jégkorong válogatott, illetve labdarugó csapat felkészítését is ő végezte.

Pár szó a „fitnesspiacon” elfoglalt helyéről ennek a képzésnek.

Manapság már nagy divat mindenféle új irányzat létrehozása, és annak gyors beépítése egy tanfolyamba. Legtöbbször valamilyen új csodaeszköz révén, ahol egy nap alatt „szakemberré” válik az ember belőle…
Ez a képzés az edzői szemléletet és a hagyományos edzés programozását hivatott elmélyíteni számunkra. Nem egy új, divatos tömegcikk, hanem egy tudatos edző számára felépített iskola, ami naponta segíti a munkájában, és a vendégek számára egy folyamatos fejlődést biztosít.

Mit is jelent ez számotokra?

A csoportos edzések felépítése során nem tudja az edző előre pontosan felépíteni az egész edzés programját, mivel ezt mindig az aktuális résztvevők teljesítménye befolyásolja. Ilyenkor mindig vagy visszaveszünk vagy hozzáteszünk.
A CFSC iskola lényege abban rejlik, hogy az egyén számára minél szélesebb körben tudjunk edzést felépíteni. Amennyiben egy gyakorlat nem megy, akkor azt visszabontjuk egyszerűbb fázisokra. Amennyiben pedig már jól megy, akkor tudjuk nehezíteni a gyakorlatot a következő szintre.

A legfontosabb tehát az, hogy Te, a vendég, a legtöbbet kapd a pénzedért! Több sikerélmény és hasznosabb edzés.

A Tomfit megnyitása óta abban hiszek, hogy a minőség és a folyamatos magas szakmai továbbképzések tudják biztosítani számotokra a legtöbbet.

Hiába csoportos edzésről lévén szó, számomra akkor is egyetlen út létezik, a személyes odafigyelés mindegyikőtökre.
Ergo az a szemlélet, mintha személyi edzésen vennétek részt.
Ehhez a munkához most nagyon sok új információt biztosított ez a képzés számomra. A cél egyértelműen az, hogy ezt mindenki a saját bőrén érezze majd meg.

TomiBizonyítvány