Gondolkodsz, tervezel, álmodozol róla… aztán meg félsz, hogy: „Úristen mi lesz velem egy Spartan Race versenyen? Nekem biztos nem fog sikerülni, nem tudok futni egy km-t sem, már attól rosszul vagyok, ahogy megnézek róla egy videót, egyedül vagyok és fogalmam sincs, hogy egyáltalán hogyan kezdjek bele…”

Ismerős?

Ha ezek közül bármelyik is igaz rád, akkor örülhetsz, ugyanis van egy jó hírem:

Mindenki, aki volt már egy vagy több vagy sok Spartan Race futamon, ugyanezekkel az érzésekkel indult neki. Izgult, félt, álmodozott félve…

Az igazi spartanok a mai napig úgy indulnak el akár már a sokadik futamukra is, hogy izgulnak, félnek. Napokkal a futam előtt már alig tudnak aludni, és nem is tudnak másról beszélni csak az elkövetkező versenyről. Pontosan ez az, amiért megéri belekezdeni, és neked is elindulni az úton.

Nem könnyű, nem is rövid, sőt fárasztó is. Na de ha könnyű lenne és sima ügy, akkor miért is okozna benned izgalmat??!

Értéke számodra akkor lesz valaminek, ha megdolgozol érte. Márpedig, ha beleteszed a munkát, akkor sikerülni is fog.

Hogy mi fog veled történni, ha elszántad végre magad?

Elindul a munka. Lejössz heti 2x vagy 3x edzeni. Amikor már javasoljuk, akkor részt veszel a kinti edzéseken is, ahol elkezdesz megbarátkozni a futással. Ja, hogy te utálsz futni? Ok, semmi gond, én is utáltam világ életemben, mert fusson, akit kergetnek. De abban a pillanatban, amikor egy csapattal futsz és közben gyakorlatokat végzel, a figyelmed el fog terelődni a futásról. Majd egyszer csak azt veszed észre, hogy egyre jobban érzed magad a szabadban, és egyre inkább kívánod a futást.

Mennyi idődbe telik mindez?

Az első rövidtávú Spartan Race futamra a felkészülés kb. 3 hónap. Természetesen ez függ a jelenlegi edzettségedtől is. Az első edzésen már felmérem, hol tartasz, és meg is mondom, mekkora és milyen intenzitású edzésre van szükséged.

Öt éve készítek fel embereket Spartan Race versenyekre a rövidtávú, 7-8 km-es futamoktól az 50 km hosszúságú versenyekig. Ez idő alatt nem volt olyan eset, amikor nem sikerült volna.

Tudom, mikor kell fogni a kezed, mikor kell húzni, és azt is, hogy mikor kell seggbe rúgni, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból.

Amit garantálok számodra, hogy az életed megváltozik, és tele leszel pozitív élményekkel, megtanulsz küzdeni, megtanulsz sikeres lenni, és tele leszel önbizalommal. Bónuszként egy fantasztikus csapat tagja leszel, akik motiválnak, támogatnak, mert ők már elindultak az úton, és pontosan tudják, miken mész keresztül.

Szóval a recept egyszerű. Befejezed az agyalást, az álmodozást, megemeled a segged, és ezzel együtt meglesz a válasz is: Igen, Te is képes vagy rá!

Zborai Tamás