A képeket lapozgathatod is!

Spartan Training

A teremben tartott órákon kívül szabadtéren is edzünk. Ezek az alkalmak a Spartan Race versenyekre, illetve egyéb akadályfutó versenyekre készítenek fel, mint pl. Extreme Trail, Pannonhajsza, Bakony Run, Running Warriors, Strong Viking.

Ezen versenyek pár éve már hazánkban is elérhetőek, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Míg ezelőtt öt évvel még csak 1000 fő vett részt az első magyar Spartan Race versenyen, idén már 10000 ember állt oda egyetlen hétvégén, hogy megmérettesse magát.

A népszerűsége annak köszönhető, hogy az első lépcsőfokot – ami egy kb. 6-8 km-es táv – már 3-4 hónap edzéssel teljesíteni lehet. Természetesen, ha valaki megfertőződik ezzel a sporttal, akkor további kihívások is vannak a számára, hiszen ennek a versenynek több szintje van, amelyek a következők:

  • Sprint táv: kb. 6-8 km mintegy 15 akadállyal
  • Super táv: kb. 13-18 km 20 akadállyal
  • Beast táv, ahol már több mint 21 km a leküzdendő táv, több mint 25 akadállyal a pályán.

Aki pedig végigment az első három távon és még több kihívást keres, az tovább tud lépni az Ultra Beast irányába, ahol már egy 50 km-es távval és kb. 70 akadállyal kell szembenéznie.

A pályákat különböző akadályokkal nehezítik a szervezők. Ezek a feladatok az ember fizikai, ügyességi és koordinációs képességeit hivatottak próbára tenni.

A Spartan Race versenyek fő motívuma és értelme, hogy amikor a verseny elindul, akkor nem tudhatjuk, hogy pontosan hány kilométer lesz, nem tudhatjuk, pontosan hány akadály lesz és milyenek. Úgymond olyan, mint az élet. Egy a lényeg, hogy a spártai gondolkodás abban rejlik, hogy bármilyen akadály is jön szembe, azt le kell győznünk. Éppen ezért az, aki felkészül egy ilyen versenyre, a saját életében is azt fogja tapasztalni, hogy egyre jobban “akadály-immunissá” válik. Sőt, egyre inkább keresni fogja a számára kihívást jelentő dolgokat, mert megérzi annak az ízét, hogy milyen, amikor minden akadályt le tud küzdeni.

A felkészülés egy ilyen versenyre annyiban összetett, hogy szükséges hozzá egy alap állóképesség, fizikai erő, illetve futás. És itt érkeztünk el igazán a vasárnaponkénti edzéseink fontosságához és mibenlétéhez. Ezek a felkészülési és közösségkovácsoló délelőttök “MISE” névre hallgatnak.

MISE, azaz:

Megletősen

Intenzív

Spartan

Edzés

A MISE egy futással vegyített erőfejlesztő edzés. Felépítése mindig úgy történik, hogy mindenki megtalálja benne a maga számítását. Vannak, akik életük első Spartan versenyére készülnek. Vannak, akik már a sokadikra. Éppen ezért nincs elvárt szint, nem számít, hol tartasz a felkészülésben, nem számít, hány fekvőtámaszt tudsz nyomni, és nem érdekes, hogy mennyit tudsz futni. Azért van ez az edzés, hogy elindítson az úton, illetve végigkísérjen egészen a startvonalig, hogy onnan majd magabiztosan tudj elrajtolni és spártaivá válni.

A vasárnapi edzések általában Fehérvárcsurgón, a Gaja völgyben kerülnek megrendezésre. Ezekről mindig aktuális esemény bejegyzést teszünk közzé a Tomfit Fehérvár facebook oldalunkon. Itt tudsz jelentkezni, a felmerülő kérdéseidet feltenni, vagy ha szeretnél fuvarban valakihez csatlakozni, akkor ezt is megteheted.

A vasárnapi szabadtéri edzések ingyenesek, viszont célszerű váltóruhát és innivalót hoznod magaddal.

Amikor pedig eljön a verseny ideje, akkor segítünk a nevezésben, a szállás intézésében, illetve csapatosan utazunk. Ezek a hétvégék szuper hangulatban telnek, és rengeteg élménnyel leszel gazdagabb.

Mind a Spartan Race, mind a “sima” futóversenyeken Gazella Team név alatt veszünk részt. Csapatunk öt éve jött létre, és a fehérvári tagokon kívül országosan is nagyon sokan csatlakoztak már hozzánk. Amennyiben szeretnél róla infókat látni, keress rá a facebookon a Gazella Team csoportra, és kérd a felvételed.

A versenyeken kívül rendszeresen szervezünk egyéb közösségi programokat is, mint pl. rafting, wakeboard tábor, karácsonyi vacsora, farsangi mulatság. Szóval azzal, hogy e csapat tagjává válsz, egy szuper közösséget is kapsz. Nagyon sok új barátság született itt az évek alatt, és odafigyelnek egymásra a tagok. Ez biztosítja folyamatosan a nagyon jó hangulatú edzéseket is.

Várunk szeretettel!

Íme egy kis ízelítő egy „átlagos” versenyhétvégéből: